Toegangscontrole via je smartphone

23/09/2020

Toegangscontrole via een smartphone is gebruikersvriendelijker, efficënter en veiliger. Ontdek hier waarom.

Gebruiksvriendelijker, efficiënter en veiliger

Toegangscontrole met smartphone via bluetooth en/of NFC

Uit recent onderzoek blijkt dat 60% van de ondervraagde bedrijven plannen heeft om hun toegangscontrole systeem te upgraden.

50% hiervan wil het gebruiksgemak verbeteren en 37% wil de administratie vergemakelijken. Eén van de belangrijke nieuwigheden die klanten verwachten is toegangscontrole via een smartphone.

Heeft jouw klant al eens gedacht aan toegangscontrole via de smartphone? Benadruk hierbij zeker de gebruiksvriendelijkheid, operationele efficiëntie en grotere veiligheid.

Alle grote merken van toegangscontrole lezers bieden tegenwoordig veilige OSDP lezers aan die Mobile Enabled zijn via Bluetooth en/of NFC. Voorbeelden van deze merken zijn HID, Idesco, STid en Aperio van Assa Abloy.

In plaats van een traditionele badge, kunnen medewerkers nu hun smartphone gebruiken om toegang tot de gebouwen te krijgen.

Het voordeel hiervan is dat een medewerker zijn smartphone altijd op zak heeft en zijn badge dus niet langer kan vergeten, of ergens laat rondslingeren. Een smartphone is dan meestal ook nog eens beveiligd met een toegangscode, waardoor onbekenden niet zomaar toegang tot een gebouw kunnen krijgen. Dit is dan ook nog eens veiliger voor de klant.

Dankzij onze nieuwe integratie met HID kunnen ook de 'mobile credentials' vanuit SynCore snel en eenvoudig aangemaakt worden voor medewerkers. Een 'mobile credential' kan gezien worden als de toegangsbadge van de smartphone. Deze is uniek per gebruiker.

Voor meer informatie kan je terecht op onze partnersite, of bij een van onze verkopers van toegangscontrole: Peter of Dylan.

Lezers met Bluetooth en/of NFC

Binnenkort verkrijgbaar