Waarom Stedelijk Onderwijs Antwerpen 10 jaar geleden al koos voor onze cloudoplossing

16/03/2022

De keuze van AGSO voor een cloudoplossing uitgelegd.

Wie is Stedelijk Onderwijs Antwerpen?

logo Stedelijk Onderwijs Antwerpen toegangsmanagement synguard

Ze zijn een van de grootste inrichters van onderwijs in Vlaanderen. Elke dag bieden ze bijna 55 000 leerlingen en cursisten de kans om hun talenten en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Goed voor in totaal 115 scholen verspreid over 172 locaties in Antwerpen. Hun kernwoorden? Toegankelijk, kwalitatief en geëngageerd.

Waar hebben ze nood aan?

Bijna 55 000 leerlingen die dagelijks toegang moeten krijgen tot de schoolgebouwen op een eenvoudige manier. Voeg daar de leerkrachten, de directie, het poets- en onderhoudspersoneel en de externen aan toe. En dan weet je dat er veel mensen binnen- en buiten lopen.

En dat is niet de enige uitdaging. Want het gaat hier om 115 scholen met evenveel directeurs. En hoewel elke directeur verantwoordelijk is voor het beheer van zijn/haar eigen school, mag hij/zij de gegevens van andere scholen niet kunnen zien. 

Waarom kozen ze dan voor een cloudoplossing?

toegangsmangement Synguard stedelijk onderwijs antwerpen

In 2012 ging AGSO op zoek naar een gemakkelijkere oplossing voor hun toegangsmanagement.

Kochten ze voordien een nieuwe computer, dan moest hun IT-leverancier langskomen om de software te installeren. Omslachtig en oubollig? Zeker. Dat kon dus beter én veiliger. Verder wilde AGSO zeker zijn van de bereikbaarheid van de oplossing.

Tijd voor de Synguard cloudoplossing. Want naast ontzorging op het vlak van IT en beveiliging, krijgt elke klant een eigen softwarecontainer & database. En dat in een ISO27001 én Tier 3 gecertificeerd datacenter in België. Cybersecurity? Check!

Bereikbaarheid is ook geen issue meer. Want de cloud is volledig redundant, met back-ups op 2 verschillende locaties. De applicatie zelf is van overal ter wereld beschikbaar, dankzij de gemakkelijke webinterface.

Wil je weten waarom Stedelijk Onderwijs Antwerpen nog voor Synguard koos?

Download dan hier de volledige case! Of wil je misschien meer weten over onze cloudoplossing?