CORDA

Corda INCubator is the place to be voor startende ondernemers in de technologie- en services sector. De ‘bewoners’ en jonge starters zijn innovatieve technologiebedrijven die een mooie plaats op de markt willen veroveren.  Corda gelooft dat moderne bedrijven open innovatie moeten omarmen om relevant te blijven. Daarnaast staat Corda volledig achter “the sharing economy”. Het omringen van bewoners met een perfect ecosysteem van middelen die ze nodig hebben om te groeien.  Corda INCubator maakt deel uit van Corda Campus, een open, innovatieve ICT-campus in het hart van de driehoek Eindhoven-Aken-Leuven. Een toonaangevende internationale campus op het gebied van technologie, hightech, ICT en media. Binnen Corda Campus kan je rekenen op een inspirerende werkplek.   Waarom access controle in een sharing economy?   Op dit ogenblik zijn er een 70tal bedrijven actief gevestigd op de Corda Campus. Jonge maar ook gevestigde waarden zoals Luminus. Al deze bedrijven delen het principe dat door met andere professionals te praten bedrijven tot grotere dingen in staat zijn. Maar toch geeft Kristof Vanvelk (Operations manager) aan dat ieder bedrijf ook zijn eigen privé omgeving wil creëren. De werkplek waar de ideeën van de open werkplaatsen kunnen omgezet worden in reële diensten en/of producten. Deze plekken hebben nood aan een access controle systeem dat de Corda campus de flexibiliteit geeft om snel access te verlenen, badges aan te maken en eventueel in te grijpen in geval van nood (bv. Brand). Door de sterke groei van de Campus kwam het aspect parking snel naar boven. Hoe beheer je die nieuwe parking? Het gebruik van de toegangscontrole badge geeft dan ook de mogelijkheid om deze in te zetten voor het parkeerbeheer. Corda kiest voor Synguard van Syntegro   Door de expotentiële groei en het nieuwe concept van de campus is de nood gegroeid naar een transparanter en meer gebruiksvriendelijk toegangscontrole systeem. De toegangscontrole binnen de campus is 1 systeem waar de eigenheid per bedrijf moet kunnen worden gewaarborgd. Het ene bedrijf wil de deuren laten openstaan tijdens de kantooruren, een ander bedrijf wil dat er steeds een registratie gebeurt om een ruimte te betreden.. Het aanmaken van badges was zeer complex en men kon niet meerdere badges koppelen aan 1 persoon. Het nieuwe systeem moet ook de parking kunnen beheren. Zoals voor iedere organisatie is parking een dure kost. Dit moet dan ook juist beheerd kunnen worden. Parkings moeten toegekend kunnen worden aan de juiste bedrijven en er moet een opvolging van zijn.    Het nieuwe systeem moest voldoen aan volgende eisen. 

 • Web applicatie
 • Gebruiksvriendelijk 
 • Multi site (bedrijven) beheer
 • Integratie met CCTV

  Waarom de keuze voor Syntegro?    In hun zoektocht naar de juiste partner heeft Corda enkele partijen uitgenodigd. De meeste partijen konden de Corda campus een deel van de oplossing bieden maar geen totaalconcept waarbij toegangscontrole, brandbeveiliging, parkingbeheer en cctv volledig geïntegreerd is. Op ontwikkelingsniveau realiseerde Syntegro ook de integratie met het bestaande toegangscontrole systeem van Siemens waardoor er geen dubbele ingave moet gebeuren van personen en badges. Alles kan nu centraal beheerd worden via Synguard.  Ondanks het voordeel van allebei op de campus actief te zijn heeft de technische dienst van de Corda enkele partijen bekeken en vergeleken. Ook het budgetaire aspect heeft een rol gespeeld.    Software

 • Cloud oplossing waardoor het mogelijk is van overal om registraties te controleren en op te volgen. 
 • Easy to use: het gemak waarbij badges kunnen aangemaakt en verwijderd worden
 • De zeer uitgebreide functionaliteit:
 • dynamische plattegronden waarbij het mogelijk is om visueel registraties op te volgen. 
 • Individueel beheer van de verschillende bedrijven. 
 • Interfaces met CCTV en parkingbeheer

Hardware

 • Doordat Syntegro hardware in eigen beheer ontwikkelt kunnen zij ook flexibel omspringen met de kaarttechnologie. Een groot voordeel was dat Syntegro de kaarten van het verleden konden hergebruiken. 

  Hoe verliep het installatieproces?    Het probleem is bekend. Een gebouw met verschillende diensten, afdelingen en bedrijven onder één dak vormt op zich al een veiligheidsuitdaging. Het installeren van kaartlezers, ter beschikking stellen van kaarten en het aanstellen van een interne verantwoordelijke is dikwijls niet genoeg. Er is verloop van personeel, dagelijks komen er bezoekers, externe medewerkers, freelancers, leveranciers, stagiairs, enz. over de vloer. Zonder een goed beheer heeft u na verloop van tijd een onoverzichtelijk en gediversifieërde groep van mensen die zomaar uw bedrijf kunnen binnen lopen. Door de korte communicatielijn tussen Syntegro en Corda konden de verschillende aspecten hiervan snel aangepakt worden. Doelstelling was om met name gebruikers op te leiden en te instrueren in het gebruik van Synguard De nadruk ligt op het inregelen/inbedrijfstellen en het kunnen opsporen van anomalieën De training omvat naast theorie ook praktijk (hands-on).  De trainingen zijn zodanig van opzet dat ze ook intern binnen uw eigen organisatie kunnen worden gebruikt voor opleiding en als naslagwerk om zo een maximale kennisoverdracht te verkrijgen van Synguard   Wat brengt de toekomst?    Synguard is nu reeds enkele maanden volledig operationeel. Iedere dag bewijst het systeem zijn gebruiksgemak. Het gemak waarmee badgen kunnen gekoppeld worden aan personen. Instellingen per bedrijf kunnen gewijzigd worden is een grote stap voorwaarts. Ook het opsporen van storingen kunnen makkelijk worden opgespoord dmv van de software.