IDOLA BUSINESS CENTER

Het project in detail: 

Het Idola Bedrijvencentrum in Lochristi en Ieper, actief sinds 2014, biedt jonge, kleine kmo's en startups de kans om zich te vestigen in een leuke en dynamische omgeving. Toffe kantoren worden met een volledig dienstenpakket aangeboden waarbij U als ondernemer zich enkel dient te concentreren op de uitbouw van uw business. En ook hierbij kan Idola een ondersteunende factor zijn.

  Idola biedt 3200m² aan kantoor, stock- en datacenterruimte aan, ingedeeld in kleine en grote ruimtes afgestemd op uw wensen.     Gestructureerde bezoekersregistratie en toegangscontrole

Emotie en beleving zijn belangrijke waarden voor Idola, waar gastvrijheid verankerd is in de bedrijfscultuur. Door de groei die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, worden er echter strengere eisen gesteld aan toegangscontrole en beveiliging. Het nieuw aangeschafte systeem brengt cultuur en eisen samen.

Onze visie op toegangscontrole houdt in dat de bezoeker niet door een hoog hekwerk binnenkomt maar dat de deur gewoon voor hem open gaat. Natuurlijk willen we wel weten wie er binnenkomt en waar iemand zich in ons gebouw bevindt.” Aan het woord is Peter Van Der Henst, manager bij Idola. 

Geen technische beperkingen

Inmiddels is het nieuwe toegangscontrolesysteem 1,5 jaar operationeel en is voor Peter de belangrijkste conclusie dat de keuze voor Syntegro de juiste is geweest. Met name de flexibiliteit van het systeem is ideaal.

Onze bedrijfsprocessen kunnen goed worden ingepast, het systeem is daaraan ondersteunend en we lopen als organisatie niet tegen technische beperkingen aan.

Hiervan heeft Annabelle (office manager) een mooi voorbeeld. “Onze initiële vraag was een nieuw toegangscontrolesysteem voor de vestiging in Lochristi.

De grote toename van aantal bedrijven en daaraan gekoppeld personen die toegang moeten krijgen voor hun gedeelte nam toe. De SaaS gebaseerde oplossing op de servers van Syntegro zorgt ervoor dat we nooit tegen beperkingen aanlopen en dat deze 100% online is. 

Flexibiliteit

In het enthousiaste verhaal van Peter keert een woord steeds terug: flexibiliteit. Op de vraag of dit de doorslaggevende factor is geweest bij de uiteindelijke keuze wordt bevestigend geantwoord. Peter: “Niet alleen het eenvoudig regelen van een badges, maar ook de uitbreidingsmogelijkheden en de eenvoudige wijze waarop rapporteringen worden aangemaakt maakt het aangenaam om te werken met SynGuard. 

Streven naar een soepele samenwerking zoals op vandaag

Nu de afstemming een feit is, kan het volgende project – het kantoor Ieper–worden opgeleverd door Syntegro. Vervolgens worden de systemen geïntegreerd en stap voor stap uitgebreid met mogelijkheden die de techniek nu al kan bieden. Met de goede samenwerking tussen Idolaen Syntegro is de basis gelegd voor een veilige werkomgeving binnen onze gebouwen en werken we aan verdere uitbreiding .