— retail —

altijd een optimale bezetting en automatische registratie van werktijden

Binnen jouw organisatie heb je te maken met wisselende openingstijden, schommelingen in piek- en daltijden en verschillende roosters voor vaste medewerkers, oproepkrachten en flexwerkers. Hoe zorg je ervoor dat de gewerkte uren automatisch worden berekend, volgens de wettelijke voorschriften? En hoe zorg je voor een optimale bezetting voor de maximale klant- en medewerkerstevredenheid?

 

Syntegro biedt een complete Workforce Management oplossing binnen de retail: tijdregistratie, planning, job registratie en toegangsmanagent voor je winkelpersoneel, kantoorpersoneel en uitzendkrachten.

Automatische & betrouwbare tijdregistratie

Met tijdregistratie van Syntegro registreer je aan- en afwezigheden en alles wat impact heeft op de verloning van je medewerkers. Onze oplossing biedt meerdere voordelen binnen de retail: 

 • Roosters: alle soorten roosters zijn mogelijk, zoals vaste- of flexibele rooster en open roosters voor je oproepkrachten.
 • Aan- en afwezigheden: alles wat van toepassing is op jouw organisatie kan ingericht worden, zoals ziekte, wettelijk- en bovenwettelijk verlof, ADV, TVT, (aanvullend) geboorteverlof,…. Met direct een overzicht van de (vakantie)planning per winkel of van je gehele organisatie.
 • Overuren: jij bepaalt wanneer iets overwerk is, tegen welke percentages, en voor wie dit van toepassing is.
 • Toeslagen: een automatische berekening van toeslagen zoals koopavond- of weekendtoeslag, maar ook reiskosten- of thuiswerkvergoeding.
 • Inzicht: je medewerkers hebben altijd inzicht in hun gewerkte uren, overuren, rooster en verlofsaldo’s, wat zorgt voor een hogere medewerkerstevredenheid.

  • Gebruikersrollen: de meeste voorkomende zijn HR, Storemanager en medewerker, maar iedere gebruiksrol is mogelijk.
  • Volledig compliant: de software is volledig afgestemd op jouw CAO of bedrijfsreglement, voldoet aan de arbeidstijdenwet en is flexibel bij veranderde wet- en regelgeving.

  • Workflows: flexibel in te richten voor het beoordelen van aanvragen of afhandelen van excepties.
  • Aanwezigheidsbord: een actueel overzicht van je aanwezige medewerkers in geval van een calamiteit.

  Makkelijke registratie & altijd inzicht 

  Maak voor zowel je winkel- als kantoormedewerkers gebruik van de verschillende manieren van registratie: via de klok, een PC of via de app.

   

  Via de handige app en portal hebben medewerkers realtime inzicht in hun rooster, gewerkte uren en verlofsaldo’s. Een aanvraag is snel en gemakkelijk ingediend en de manager kan deze direct goedkeuren via de app of portal.

  Een optimale personeelsplanning op basis van beschikbaarheid en competenties 

  Workforce management binnen retail draagt bij aan een positieve winkelervaring voor klanten en het welzijn van het personeel, wat op zijn beurt de bedrijfsresultaten bevordert.

   

  We zorgen voor een optimale personeelsplanning, tevreden medewerkers én klanten. Dat doen we met software die we volledig op maat van jouw planningsbehoeften inrichten:

  • De planningsmodule is 100% geïntegreerd met tijdregistratie. Dit betekent realtime informatie over de beschikbaarheid van je medewerkers en volledige compliancy met de arbeidstijdenwet, CAO en bedrijfsspecifieke regels.
  • Door te plannen op basis van beschikbaarheid en competities zet je altijd de juiste mensen op de juiste plaats in binnen jouw organisatie. Ook wanneer je medewerkers vanwege een over- of onderbezetting op een andere locatie in wilt zetten.
  • Naast een personeelsplanning bieden wij een uitgebreide projectplanning. Hierbij is niet alleen belangrijk om alle fasen goed in te plannen, iedere fase van een project vereist ook eigen vakspecialisten en materialen en heeft eigen deadlines en randvoorwaarden.
  • Van een vaste planning tot zelfroostering en alles er tussenin. Verhoog je medewerkerstevredenheid door je winkelpersoneel inspraak te geven, door hen zelf te laten ruilen en rekening te houden met individuele wensen. Daarnaast kun je ook kiezen voor complete zelfroostering. Welke keuze je ook maakt, onze oplossing is altijd afgestemd op jouw HR-beleid.

   

  • De benodigde capaciteit is nooit hetzelfde. Onze software houdt rekening met de benodigde bezetting en kan direct bijgesteld worden bij last-minute veranderingen.

  • Direct inzicht voor medewerkers in het actuele rooster. Ook na een wijzing is het rooster direct zichtbaar in de app op portal. 

  • Flexibel, efficiënt en eenvoudig voor planners. Dat doen we met een planningsbord op maat waarop we relevante, realtime informatie overzichtelijk weergeven. Denk aan beschikbaarheden, uurroosters en over- en onderbezetting. Zowel voor vaste medewerkers, oproepkrachten en uitzendkrachten.
  • En uitgebreide rapportages voor voortdurende optimalisering.

  Koppeling met je salaris- & HR-software

  Geen handmatige invoer meer door de standaard koppeling met je salarissoftware. Alle werknemer gegevens worden geïmporteerd vanuit de database van de salarissoftware. Op het einde van de maand exporteert Syntegro alle gegevens die nodig zijn voor een correcte verloning.

   

  Daarnaast bieden we nog veel meer standaard integraties

  Inzicht in je kosten door Job registratie 

  Voor direct inzicht en grip op de kosten per locatie kies je voor de optionele module ‘job registratie’:

  • Registreer de tijd die jouw medewerkers spenderen per locatie of activiteit. Hierdoor heb je inzicht in de gewerkte uren per medewerkers, winkel of proces. Ook ziekte-uren kunnen hierin meegenomen worden.
  • Idien een medewerkers op een andere locatie wordt ingezet, verander je gemakkelijk de kostenplaats.
  • Uitgebreide rapportages van de besteedde tijd en realistische inzichten in je interne kosten.

   Controle door Toegangsmanagement & Bezoekersregistratie

   Met de oplossing van Synguard bieden wij een complete oplossing binnen hetzelfde software platform als Syntegro: 

   • Toegangsmanagement: regel wie er waar en wanneer toegang heeft tot je winkels of hoofdkantoor, met een flexibele en schaalbare oplossing.
   • Bezoekersmanagement: op je hoofdkantoor ontvang je bezoekers hartelijk en geautomatiseerd, vanaf de eerste uitnodiging tot bij het vertrek, bij een receptionist of een selfservicekiosk.
   • Parkingmanagement: je parkeerruimte wordt optimaal benut met een realtime overzicht van het gebruik en de bezettingsgraad door werknemers, bezoekers, andere bedrijven en omwonenden.

   Referenties