Bleckmann

Bleckmann is een gespecialiseerde partner in supply chain en logistiek voor modemerken. Met drie vestigingen in Vlaanderen en een wereldwijd partnernetwerk, brengt het dagelijkse de nieuwste mode van hun klanten naar de winkels. 4.000 medewerkers zijn de klok rond aan het werk, zowel on site als op de weg.

Interimmers en vaste medewerkers, allemaal correct en op de juiste kostenplaats geboekt

Interimmers en vaste medewerkers, allemaal correct en op de juiste kostenplaats geboekt extra image 1
Interimmers en vaste medewerkers, allemaal correct en op de juiste kostenplaats geboekt extra image 2
Interimmers en vaste medewerkers, allemaal correct en op de juiste kostenplaats geboekt extra image 3

Bleckmann is dé nummer 1-partner van internationale fashionmerken in supply chain en logistiek. Met vestigingen in onder andere Grobbendonk, Desselgem en Gent, en een wereldwijd partnernetwerk, biedt het bedrijf een waaier aan diensten binnen de distributieketen, zoals orderbeheer, douane, leveranciersbeheer en 4PL-supply chain management.

 

Om elke dag de nieuwste modetrends van haar klanten tot in de winkels te brengen, moet er een minutieuze planning gemaakt worden voor meer dan 4.000 medewerkers. Het team bevat zowel vaste als interimmedewerkers, die de klok rond in de weer zijn in de verschillende vestigingen en op de weg.

 

Het complexe verhaal van Bleckmann vroeg om een oplossing die perfect op maat is. De planningsdienst wilde een systeem om vaste medewerkers en interimkrachten volgens behoefte in te zetten. De HR-dienst vroeg om de uitbetaling van de lonen eenvoudiger te laten verlopen. En voor de boekhouding was een overzicht van de personeelsinzet op bepaalde kostenplaatsen een must-have.

 

"We zochten aanvankelijk een systeem voor tijdsregistratie, liefst aangeboden door een lokale speler. Zo kwam Syntegro in ons vizier. We leerden al snel dat zij naast tijdsmanagement ook een op maat gemaakt planningssysteem aanbieden. Dat was voor ons de doorslaggevende meerwaarde -Jochen Janssens - Bleckmann

 

Het werd een sterk staaltje maatwerk dat – ondanks de complexe uitdaging – in een betaalbaar standaardsoftwarepakket kon geprogrammeerd worden: dat van Syntegro. “We zochten aanvankelijk een systeem voor tijdregistratie, liefst aangeboden door een lokale speler”, vertelt Jochen Janssens van Bleckmann. “En zo kwam Syntegro in ons vizier. We ontdekten dat ze naast time management ook een efficiënt planningssysteem hadden. Die combinatie gaf voor ons de doorslag.”

 

Om de implementatie voor te bereiden, was een deepdive nodig in de werking en structuur van Bleckmann. “Dat was ook ons meteen ook de kracht van Syntegro. Het implementatieteam dacht proactief mee, begreep onze processen en kon die vervatten in de programmatie van de software.

Systemen koppelen

 

De mogelijkheden voor slimme koppelingen met andere systemen, zorgen ervoor dat Bleckmann met de data uit de Syntegro-software ook daadwerkelijk iets kan gaan doen. Ze worden ze geëxporteerd naar de Business Intelligence-omgeving. “Hierdoor kunnen we makkelijker bekijken wat onze kost per uur is. Ook de koppeling met de systemen van interimkantoren is een heuse sprong voorwaarts. Het is een weg die we ingeslagen zijn en waarop we in de toekomst nog meer willen inzetten”, vult Elke Lamberts aan.

 

“In al onze vestigingen gebruiken we de hard- en software van Syntegro, een volledige integratie tussen tijdsregistratie, functielocatieplanning, kostenregistratie en toegangscontrole. Het garandeert een transparante communicatie tussen de verschillende sites, omdat we met dezelfde rapporten werken. Efficiëntie troef.” Elke Lamberts – Bleckmann

 

 

“Daarnaast verloopt ons administratieve rompslomp beter en zijn de foutenmarges kleiner. Voorheen verzamelden we nog alle gegevens op papier, waarna we alles handmatig moesten inputten in Excel. Dat is dankzij Syntegro niet meer aan de orde.”