Vlerick Business School

Op 14 juni 2023 vond de 18e editie van de Vlerick HR Day plaats. Syntegro was Diamond sponsor van dit toonaangevende evenement waar HR-professionals en academici samenkwamen om de nieuwste trends in Human Resources te bespreken. Pertinente thema’s als diversiteit en inclusie, krapte op de arbeidsmarkt, hybride werken, digitalisering en de noodzaak van evidence-based HR kwamen er aan bod. Voor al deze uitdagingen is workforce management software een belangrijk deel van de oplossing.

Vlerick HR Day 2023: nieuwe trends en vertrouwen in technologie

Uitdagingen voor HR in het digitale tijdperk

 

De 18e editie van de Vlerick HR Day ging van start met enkele boeiende keynotes over de belangrijkste ontwikkelingen in de sector. Prof. Dr. Koen Dewettinck (Vlerick) had het over uitdagingen als diversiteit en inclusie, krapte op de arbeidsmarkt, digitalisering en de noodzaak van “evidence based human resources to make better informed decisions”.

Prof. Dr. Kurt Verweire (Vlerick) lichtte toe welke rol HR kan spelen in strategische processen voor performante, missie- en waardegedreven bedrijven. Ook thema's als hybride werken en technologie kwamen uitvoerig aan bod.

Toekomstbestendige oplossingen voor HR-organisaties

 

Dit zijn ook thema’s die we bij Syntegro ter harte nemen. Want ook wij zetten elke dag onze schouders onder sterke HR-organisaties. We nodigden enkele klanten uit op Vlerick HR Day en kijken erg tevreden terug op deze editie, als sponsor, maar ook als leverancier van flexibele, veilige, geïntegreerde én toekomstbestendige workforce management software op maat van jouw HR-organisatie.

Evidence-based HR & hybride werken in balans

 

Tijdens de namiddagsessies pleitten Prof. Dr. Katleen De Stobbeleir (Vlerick), Erik Huts (Chief Innovation Officer bij KBC), Jannie Haek (CEO van De Nationale Loterij) en Jeroen Lemaire (CEO van In The Pocket) voor een hybride werkcultuur waarin thuis- en ter plaatse werken in balans zijn. Ze benadrukten ook dat een duidelijk beleid rond hybride werken de basis vormt van een performante werkomgeving.

Laat net dat de kracht zijn van de workforce management software van Syntegro: een oplossing die hybride werken ook écht werkbaar maakt door eenvoudige processen, transparante communicatie en objectieve rapportering.

Dat zegt ook Ellen Foroozandeh, HR Business Partner bij Decospan, een Europese marktleider in het verwerken van fineerhout met 950 medewerkers en vestigingen in verschillende landen.

"De workforce management software van Syntegro levert niet alleen tijdwinst op maar ook gedetailleerde rapporten waarmee wij onze werking kunnen optimaliseren en dat in landen met verschillende arbeidscontexten en regelgevingen."

Vertrouwen in technologie

 

Het belang van technologie werd tijdens het event meermaals benadrukt. Vertrouwen staat hierin centraal. Volgens Prof. Dr. Karlien Vanderheyden (Vlerick) en Philippe Miossec, Change Management Lead Quality 4.0 bij GSK, is dit vertrouwen gebaseerd op factoren als transparantie, aanpasbaarheid en datakwaliteit maar ook goede ondersteuning en communicatie.

Ook hier komt Syntegro tegemoet aan de noden van HR-organisaties. Dat bevestigt An Paesmans, hoofd van de Expertisegroep HRM bij SCK-CEN:

"De sterkte van Syntegro is de hoge mate van aanpasbaarheid van de software. Bovendien gebeurt de implementatie op basis van een grondige analyse en verliep de opvolging en ondersteuning tijdens dit proces zeer goed."

Met Syntegro de toekomst tegemoet

 

Terugkijkend op de Vlerick HR Day 2023, zien we dat de HR-sector voor heel wat uitdagingen staat. Maar daarin liggen ook opportuniteiten verscholen. Syntegro staat klaar om jouw onderneming te ondersteunen met de juiste workforce management software zodat jij kan floreren in een veranderende omgeving. Met onze flexibele, veilige en geïntegreerde oplossingen op maat zijn wij jouw partner voor een succesvolle toekomst in HR.