PERSBERICHT

Met de overname van het Leuvense bedrijf biedt Syntegro vanaf nu als enige op de markt een complete oplossing voor tijdregistratie, personeels-, taak- en projectplanning aan.

Softwarebedrijf Syntegro neemt Arinto over

Het Limburgse Syntegro is al 16 jaar vooraanstaand specialist inzake tijdregistratie en personeelsplanning. Het bedrijf is een referentie voor workforce management oplossingen in België en Nederland en wil ook de Europese markt veroveren. Met de overname van Arinto is Syntegro weer een stap dichter bij dat doel. “Onze workforce management oplossingen worden door steeds meer bedrijven en overheden in binnen- en buitenland gebruikt. Met de overname van Arinto vullen we onze productportfolio nu aan met oplossingen voor taak- en projectplanning. Hiermee hebben we een combinatie van oplossingen in huis die geen enkele andere speler aanbiedt”, vertelt managing director Frank De Weser.  

Overname leidt tot allround oplossing voor het optimaal inzetten van personeel

In een snel veranderende economie met nijpende personeelstekorten en een war for talent die volop woedt, willen bedrijven het volle potentieel van hun medewerkers benutten. Daarom is de vraag groot naar workforce management oplossingen die het optimaal inzetten van personeel en het nieuwe werken faciliteren.

Frank De Weser: “Met onze oplossingen voor tijdregistratie en personeelsplanning zijn we al jaren toonaangevend in België en Nederland. Door de overname van Arinto kunnen we als enige in onze sector zowel tijd- en personeels- als taak- en projectplanning aanbieden.”

Met de overname kan Syntegro snel en flexibel inspelen op de veranderende behoeften, benadrukt ook Koen Van Wijmeersch, één van de twee oprichters van Arinto: “Onze planningssoftware laat bedrijven efficiënter werken met hun personeel en andere middelen, het past dus perfect in het gamma van Syntegro. Zo bieden we een oplossing die noodzakelijk is in de huidige economische context.”

Expertise binnenhalen

Met de overname breidt Syntegro niet alleen zijn productgamma uit. Het bedrijf haalt ook meer dan 35 jaar technische en commerciële ervaring binnen. De oprichters van Arinto zullen immers elk een rol opnemen bij het Limburgse softwarebedrijf.

Frank De Weser: “Met Koen Van Wijmeersch brengen we meer dan 20 jaar ervaring in softwareontwikkeling het bedrijf binnen. Hij zal na de overname Director Innovation & Product Strategy worden. Met 15 jaar commerciële ervaring is zijn medeoprichter Kristof Briers onze geknipte, nieuwe International Sales & Marketing Director.

Internationale groei

De afgelopen drie jaar verdubbelde de omzet. Met de overname bouwt Syntegro verder aan zijn ambitieuze groeistrategie.

Frank De Weser: “De overname van Arinto en het aanstellen van Koen Van Wijmeersch en Kristof Briers zijn stappen die passen in onze ambitie om de referentie te worden voor workforce management in België en Nederland en te groeien op de Europese markt.

Kristof Briers: “We hebben Arinto ingebed in een groter geheel met veel slagkracht en expertise. Met de unieke combinatie die wij nu aanbieden kunnen we de internationale groei van Syntegro nog versnellen.”

 

Over Syntegro www.syntegro.com

Syntegro is sinds 2007 een toonaangevende ontwikkelaar van SaaS software voor tijdregistratie en personeelsplanning. De oplossingen van Syntegro zijn flexibel en volledig op maat configureerbaar. Het bedrijf maakt deel uit van de Linqup NV investeringsgroep.

 

Over Arinto www.arinto.eu

Arinto werd in 2017 in Herent opgericht door Koen Van Wijmeersch en Kristof Briers. Het bedrijf biedt SaaS software aan voor taak- en projectplanning, configureerbaar op maat van elk bedrijf. Het bedrijf maakt deel uit van de Linqup NV investeringsgroep.

 

Over Linqup www.linqup.be

LinqUp NV is een investeringsgroep, opgericht en geleid door Peter Roelens. Via waarde(n)vol ondernemen investeert ze in technologiebedrijven die sneller en internationaler willen groeien.