PERSBERICHT

Technologiebedrijf Syntegro splitst zich per 1 juni 2022 op in Synguard voor toegangsmanagement en Syntegro voor workforce management.

Syntegro drijft focus verder door als antwoord op internationale groei

Exponentiële groei en een productengamma dat vraagt om focus doet Syntegro, het Belgische technologiebedrijf in workforce- en toegangsmanagement, besluiten om als twee afzonderlijke bedrijven verder te gaan. “Onze softwareoplossingen staan bekend om hun flexibiliteit. Ofschoon een standaard SaaS-oplossing met alle voordelen van dien, is onze software uiterst aanpasbaar aan de bedrijfsspecifieke situatie bij onze klanten. Een unicum in de sector. Maar wendbaarheid als USP vereist kort op de bal spelen. Dat gaat beter als je je kan focussen op één markt. Onze omzetverdubbeling van de afgelopen drie jaar maakt een opsplitsing in twee bedrijven nu mogelijk. Een gedroomde ontwikkeling”, zegt Frank De Weser, managing director van Syntegro. Per 1 juni gaat Syntegro zich volledig toeleggen op workforce managementoplossingen. Toegangsmanagement gaat zijn eigen weg onder de naam Synguard onder leiding van Bert Meert.

De absolute focus per sector die door de splitsing mogelijk wordt, is een mooie beloning voor het harde werk van de afgelopen jaren. “Het geeft lucht. Kijk, wij hebben een product dat zich uitstekend leent tot flexibel meebewegen met de behoeften van de klant. Om die troefkaart optimaal uit te spelen moet je vooruitziend zijn en tendensen oppikken nog voor de klant ernaar vraagt. Nu we in meer en meer landen actief zijn en de HR-sector door corona volop in beweging is, geeft deze reorganisatie ons de versnelling die we nodig hebben”, zegt Frank De Weser. “Ons nieuwe logo is niet voor niets een antilope: wendbaar en snel.”

De adjectieven wendbaar en snel zijn ook op de bedrijfsorganisatie zelf van toepassing. In 2018 werd Peter Roelens, de vroegere eigenaar van Nextel, hoofdaandeelhouder van Syntegro. Hij overtuigde Frank De Weser, op dat moment directeur Strategie van telecombedrijf Orange, om de overstap naar Beringen te maken. Vier jaar later spreken de cijfers voor zich. De omzet verdubbelde. Het aantal medewerkers ging van twintig naar vijftig. Syntegro heeft prominente binnen- en buitenlandse klanten zoals KU Leuven, Volvo Group Trucks Central Europe (D), Farm Frites (NL), Aperam (int.), Saint-Gobain, Amsterdam UMC (NL), Beaulieu International Group, Le Crédit Lyonnais (FR) en Nationwide (UK). Nationale en internationale partners zoals Ascom (NL), The Belgian, ADP (NL), Equans en Assa Abloy (int.) werken nauw samen met het Belgische technologiebedrijf. De klantenportefeuille beslaat vandaag België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Successen die het ambitieuze bedrijf dankt aan een sterk product en een gedreven team van specialisten.