SYNTEGRO

Syntegro ontwikkelt technologie die jouw leven en dat van je hr-medewerkers makkelijk maakt. En dat is nodig want jonge professionals willen hybride werken, leert het laatste Deloitte Global Gen Z and Millenial Survey ons. Om talenten aan te trekken en bij te houden moet je dus hybride werkstrategieën ontwikkelen. Een goede workforce management software staat je toe om flexibel tegemoet te komen aan de noden van jonge talenten terwijl je onderneming op volle kracht blijft draaien, vertelt managing director Frank De Weser.

Workforce management software maakt hybride werken makkelijk

Workforce management software maakt hybride werken makkelijk extra image 1
Workforce management software maakt hybride werken makkelijk extra image 2
Workforce management software maakt hybride werken makkelijk extra image 3
Workforce management software maakt hybride werken makkelijk extra image 4

Millenials en Gen Z’ers willen hybride werken

Tussen november 2021 en april 2022 deed Deloitte een grootschalig onderzoek naar de visie op werk en de wereld van 8412 Millennials (geboren tussen januari ’83 en december ’94) en 14.808 Gen Z’ers (geboren tussen januari ’95 en december ’03) in 46 landen. Kim De Smedt, Senior Manager HR & Outsourcing van Deloitte, kwam enkele interessante bevindingen uit deze bevraging toelichten tijdens het jongste klantenevent van Syntegro.

De resultaten van deze studie zijn sprekend. Zo geven de deelnemers aan dat een goede work-life balance, de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling en een purpose gedreven werkomgeving met een diverse en inclusieve cultuur bepalend zijn in hun keuze voor een werkgever.  

Er zijn verschillende antwoorden op deze verwachtingen. Eén daarvan ligt in verhoogde flexibiliteit met aandacht voor wisselende uren, kortere werkweken en hybride werkwijzen. Vooral dat laatste is een vereiste. Meer dan 75% van de deelnemers verwacht hybride te kunnen werken. De voordelen zijn dan ook erg groot volgens de jonge professionals:

  1. meer ruimte voor andere, zinvolle tijdsbestedingen;
  2. besparen op uitgaven;
  3. sneller en efficiënter werken;
  4. meer tijd voor familie en vrienden;
  5. positief voor de geestelijke gezondheid.

Goede workforce management software zorgt voor balans

“Workforce management software helpt bij het vinden van een goed evenwicht tussen thuis en ter plaatse.”

 

Terwijl de positieve invloed op het werk en leven van jonge professionals onmiskenbaar is, scheppen hybride werkvormen ook uitdagingen voor de werkgever. Want hoe verzeker je in deze context een optimale bezetting en beschikbaarheid? Hoe creëer je continuïteit en kwaliteit in je dienstverlening? Hoe leid je nieuwe medewerkers op en hoe zorg je voor verbinding en een gedragen bedrijfscultuur?

“Hybride werken heeft de werkvloer voor altijd veroverd”, vertelt Frank De Weser. “Als werkgever komt het er nu op aan om het juiste evenwicht te vinden tussen thuis en ter plaatse. Want die balans is nodig om op volle kracht te blijven draaien en de voordelen van hybride werken voor alle partijen optimaal te benutten. Dat is waar een goede workforce management software bij kan helpen.”

Werkbare flexibiliteit 

“Om een optimale, hybride werkomgeving te organiseren, heb je technologie nodig.”

 

Flexibiliteit wordt volgens Frank elke dag belangrijker. Het is een essentiële eigenschap geworden van iedere gezonde, succesvolle onderneming. Maar om die flexibiliteit hanteerbaar te maken en een optimale, hybride werkomgeving te organiseren, heb je technologie nodig.

“Om hybride werkstrategieën in goede banen te leiden hebben ondernemingen technologie nodig die perfect registreert wie, wanneer, waar werkt en wat medewerkers precies doen. Kortom: software die het leven van de hr-collega’s of leidinggevende makkelijker maakt.

Dat is precies wat de workforce management software van Syntegro doet. Met onze software, die ook beschikbaar is als app, kunnen medewerkers verlof of thuiswerk aanvragen maar evengoed verplaatsingen, onkosten en ziekte kunnen registreren. De software leidt deze informatie in goede banen en naar de juiste personen.

Wanneer een medewerker thuis werkt, krijgt de payrollverantwoordelijke bijvoorbeeld automatisch melding dat die collega voor die dag een thuiswerkvergoeding moet ontvangen. Anderen kunnen dan bijvoorbeeld in outlook zien dat hun collega die dag niet op kantoor zal zijn.”

Draai op volle kracht met performante workforce management software

“Onze workforce management software brengt eenvoud in complexe processen.”

 

De workforce management software van Syntegro biedt een technologisch antwoord op de groeiende nood aan hybride werkstrategieën. Tegelijk brengt de technologie van Syntegro ook duidelijkheid in de vaak complexe realiteit van flexibele werkomgevingen.

“Onze workforce management software is erop gericht om hybride werken vlot te organiseren. En dat kan alleen wanneer we processen eenvoudig maken, communicatie duidelijk en informatie transparant. De technologie zorgt ervoor dat alles rond het hybride werken objectief en tastbaar wordt. Wil je een thuiswerkdag aanvragen of registreren? Dan kan je meteen zien of er ruimte voor is. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld omdat er die dag al teveel collega’s thuiswerken, dan wordt dat duidelijk en objectief gecommuniceerd. Zo kan er geen onenigheid over ontstaan.

Dat is de sterkte van Syntegro: standaard software die eenvoud brengt in complexe processen en  hybride en flexibel werken ondersteunt. Zo maken we het leven van zowel jonge professionals als  hr-medewerkers en leidinggevenden makkelijk en laten we bedrijven op volle kracht draaien.”